Петя Чапевова
Петя Чапевова / Снимка: meduzata

„Подготвили сме техническата документация за новата детска градина в село Равадиново. Предвид дългия период, в които търсихме финансиране за този обект, ще се наложи промяна в проекта, за да отговорим на всички съвременни изисквания за строителство.“ Това обяви пред „Дарик“ заместник-кметът на община Созопол Петя Чапевова, след като стана ясно, че морската община ще получи 1,2 млн. лева от държавния бюджет за строеж на ново детско заведение.
 

Дами от Созопол започнаха благотворителни инициативи


Към момента за нуждите на детската градина се използват помещения в местното училище в Равадиново. „Сградата е изключително амортизирана. Утежнява и бюджета на общината, тъй като там постоянно се правят частични ремонти. С изграждането на нова, модерна сграда, ще можем да сформиране две детски групи. В дълг сме към жителите на това село, защото вече изградихме нови градини в Зидарово, Крушевец“, каза Чапевова.

По думите й, до месец февруари, следващата година, трябва да приключи ремонта на детската градина в град Черноморец. Припомняме, че по сградата се появиха сериозни пукнатини, което наложи извършването на десетки проверки и последващо затваряне на детското заведение.
 

Ангелина Недин: Созопол е достоен за цял един живот на художник (СНИМКИ/ВИДЕО)


И още: сумата, отпусната от правителството за нова детска градина в Равадиново, е напълно достатъчна, увери заместник-кметът.  „Предполагаме, че ще успеем да се вместим в тази рамка. Разбира се, готови сме да дофинансираме, ако се наложи“, допълни Чапевова. Според най-смелите прогнози, обектът може да бъде завършен до края на следващата година. Предстои скоро администрацията в Созопол да обяви обществена поръчка за избор на изпълнител.