ОУ ”Васил Априлов”  вече с барелеф на патрона си
ОУ ”Васил Априлов” вече с барелеф на патрона си / netinfo

 В ОУ„Васил Априлов” беше открит барелеф на бележития български възрожденец. Гранитното изображение е изработено по повод 50–годишния юбилей на едноименното училище. 
„Това е едно от най-добрите училище в общината. Негови възпитаници редовно печелят олимпиади и творчески конкурси. Пожелавам здраве и много успехи на ученици и учители”, каза на тържеството зам.-кметът по образование Йорданка Ананиева.
 Заедно с директора на ОУ „Васил Априлов” Марияна Стефанова те откриха гранитното изображение дело на бургаските склуптури-художници Атанас Стоянов и Любомир Коцев. Събитието почетоха представители на отдел „Образование” в общината , експерти от РИО, гости от „Европейския център за наука и образование”, бивши преподаватели и колеги от бургаски училища.  
По-късно бе презентирана и историческата експозиция разположена на трите етажа на училището. Тя проследява пътя, извървян от учебното заведение в своята 50 - годишна история, делото на Васил Априлов, експонати използвани от учители и ученици в миналото, изяви на възпитаници под надслов - “Летопис”, Изявени Априловци”, “Празници и традиции”, “Ние сме най-добрите”, “Лично творчество” и др.
Поздравителни адреси по повод светлата годишнина изпратиха президентът Георги Първанов и министърът на образованието и науката Даниел Вълчев. 
На 30 април от 18 часа в залата на Лукойл предстои Тържествения концерт, който ще бъде и кулминацията на празниците посветени на юбилея.