/ netinfo
От днес започват геодезическите заснемания за изграждането на връзката Несебър-Ахелой, а в началото на следващата седмица ще стартира и реалното изграждане на пътя. Това обяви председателят на УС на Агенция "Пътна инфраструктура" инж. Дончо Атанасов, който се срещна с жителите на Ахелой.

Шефът на АПИ се среща с ахелойци

Към момента не е ясно колко точно ще струва прекрояването на пътната инфраструктура в района след изграждането на новия ахелойски обход, който беше открит на 15 юни.

Припомняме, че сред жителите на курортния град се появи недоволство заради липсата на директна връзка между Ахелой и основния път за Несебър. Това създава и затруднения в работата на транспортните фирми, стана ясно по време на срещата. 

700 метра е маршрутът на автобусите в Ахелой до настоящата спирка на ул. "Цар Симеон" за пътуващите от Слънчев бряг към Бургас. Разстоянието се преминава за около 3-4 минути. 

Отвориха отсечката Поморие - Ахелой. Борисов: Карайте разумно

Спирката за гражданите, пътуващи с обществен транспорт, както и досега ще остане там. Автобусите, идващи от Слънчев бряг и продължаващи за Бургас ще влизат по ул. „Цар Симеон", ще преминават по улиците „Рила", „Черно море", „Струга" и след това отново по ул. „Цар  Симеон" ще достигат до настоящата спирка.

По този начин не се прави опасен ляв завой, каквито твърдения има, обясни шефът на пътната агенция. Временната транспортна схема ще действа до изграждането на новия път. "Разгледани са различни варианти и е избран възможно най-оптималният вариант за влизане от Слънчев бряг към Бургас", увери Атанасов.