/ Снимки: Лалка Димитрова
Отвориха отсечката Поморие - Ахелой. Борисов: Карайте разумно
97836
Отвориха отсечката Поморие - Ахелой. Борисов: Карайте разумно
  • Отвориха отсечката Поморие - Ахелой. Борисов: Карайте разумно
„Това може би е отсечката с най-много смъртни случаи. Надявам се, че който е минал по новия път, ще го хареса“ - това заяви министър-председателят Бойко Борисов при откриването на четирилентовата отсечка от Поморие до Ахелой и обхода на курортния град.
 
Мащабният обект се явява един от последните етапи по цялостното разширение на пътя Бургас - Слънчев бряг. От август тази година започва и последният - обходът на град Поморие.
 
 

Ще стигнем до момента, в който ще отпуснем повече пари за хората с увреждания, но трябва да съм сигурен, че ще отидат където трябва. Никое предишно правителство не е давало повече средства за социални дейности.

Публикувахте от Бойко Борисов в 15 юни 2018 г.


Новото четирилентово трасе е с обща дължина над 9 км. От тях 4,4 км са обходният път на Ахелой, а 4,7 км е реконструираният участък между Ахелой и Поморие. Проектите са изпълнени със средства от републиканския бюджет.

Борисов обход Ахелой
Снимки: Лалка Димитрова


По време на откриването министър-председателят каза още: „Това, че е нов пътят не означава, че трябва да се кара неразумно. Само днес на Летище "Бургас" са кацнали 35 000 души, а тази година ще минат 3 млн. Затова строим. От 40 години е обещавано, от 40 години го няма. Приказва се лесно, строи се трудно. Този път е чакан цели 40 години".
 
Проектът е изпълнен предсрочно без никакъв компромис в качеството, подчерта от своя страна министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков. „Този път е за всички нас, за добрия туризъм и за безопасността по пътищата. Апелираме всички водачи да спазват правилата, а към колегите от КАТ-Пътна полиция - по-добър контрол на пътя“, призова министър Нанков.

Поморие - Ахелой
БГНЕС