/ БГНЕС
Съдът в Бургас задържа под стража 24- годишния Златан Миланов, който при гонка с полицията блъсна патрулна кола и рани полицай. Раненият взводен командир Иван Панчуков бе с комоцио, и бе настанен за лечение в държавната болница в Бургас.

Полицай пострада след гонка в Бургас

След като ударил странично патрулната кола, криминално проявеният младеж е избягал от произшествието. Той бе обявен за издирване.

Той е обвинен, че на 15 юни противозаконно е попречил на полицейски служители да изпълнят задълженията си по опазване на обществения ред и осигуряване на безопасността на движението по пътищата. Младежът не е спрял на подадения от патрулната кола звуков и светлинен сигнал, ускорил скоростта и се е опитал да избяга.

Днес в съда стана ясно, че той се е укривал 5 дни, след което вчера сам се предал в полицията. Не е ясно дали е бил дрогиран по време на гонката.

„Казва, че не е употребил наркотици, приятелката му казва, че е употребил. Имаме противоречие, нямаме експертиза. По негови данни, той се уплашил, паникьосал, дал газ и хукнал да бяга с колата. Навлязъл в кръстовище, в което нямало светофари. Кола излязла от път без предимство и той се ударил в нея", заяви за БГНЕС адвокатът му Радослав Николов.

От прокуратурата заявиха, че младежът е бил лишен от правото да управлява МПС за срок от 2 години , заради отказ да бъде изпробван с техническо средство.

„Освен това деянието, предмет на настоящето производство, е осъществено в изпитателен срок на предходно осъждане за управление на МПС след употреба на наркотични вещества. Автомобилът, който е управлявал, е с прекратена регистрация. Гонката е наистина доста продължителна - през малки улички, междублокови пространства, бариери. Цяло чудо е, че не е настъпил някакъв по-сериозен инцидент", заяви прокурор Христо Христов.

Ако бъде признат за виновен, младежът може да лежи в затвора до 3 години. 

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
БГНЕС