Иван Жабов с децата от клуб "Странджа 2001"
Иван Жабов с децата от клуб "Странджа 2001" / netinfo
Данните сочат подмладяване на най-знамите заболявания. Искаме нашите младежи да са здрави и да се развиват и инвестираме в тях, каза кметът Иван Жабов
Проекти в Средец
93171
Проекти в Средец
  • Проекти в Средец
Община Средец си е поставила като основен приоритет здравето на младите хора. Там обаче не държат да правят проформа информационни кампании. Идеята на кмета Иван Жабов е по-скоро децата от Средец да имат възможности за игра, спорт и творчество в свободното време, безплатно. Общината инвестира всяка година над 100 хиляди лева само за финансиране на спортните клубове, а отделно се цели в стимулиране на развитието на творческите възможности на младите и повишаване на интереса им към местната култура. 
„Според официалната статистика, най-значимите забовялания в световен мащаб се подмладяват. Днес заради заседналия начин на живот и удобството от новине информационни технологии, младите не се движат достатъчно. Световната здравна организация посочва обезджването като основна причина за едни от най-тежките заболявания, причиняващи смъртност. Стремежът ми като кмет, а също и на екипа ми е да изведем децата от домовете им, да могат поне за час, два на ден да оставят моблините телефони и Фейсбук и да играят, да спортуват и да се движат. Това е причината да залагаме и на спорта в общината, и на извънкласните дейности и клубове и мисля че се получава. Това ни амбицира да продължаваме да работим още повече в тази посока", сподели още Иван Жабов.
Какви други приоритети и важни проекти предстоят в Средец в следващите месеци, чуйте повече от инж. Жабов в звуковия файл: