Норбеков - син: Няма неизлечима болест
Норбеков - син: Няма неизлечима болест / netinfo

Няма неизлечима болест, има неизлечими хора, които толерират своите заболявания. Това каза в Бургас - Шохрух Норбеков, син на Мирзакарим Норбеков - узбекски писател, активист за използване на алтернативна медицина.
Като кандидат бургазлия, който вече има дом в града и иска да живее със семейството си в страната, откри учебната здравна година по системата на баща си в града.
Над 2 млн. души са преминали курсовете на Норбеков в света. Синът на писателя обаче е категоричен, че в България има повече духовност, отколкото в цяла Европа, а хората са открити и ефект от системата има именно тук.
"Нашият опит доказва, че има лечение и за най-страшните болести, но премахването им зависи от волята на самия човек. Ако той е слаб не иска да положи усилия и защитава заболяването си, ако е силен се лекува бързо, развивайки волята си", каза за Дарик Шохрух Норбеков.
По думите му, хората които са духовни чисти са много по-здрави и физически. А най-голямата сила идва от семейството и от децата. По тази причина, често пациентите са съветвани да се обръщат към здравата клетка на обществото.
За пълно възстановяване пък се действало в няколко направления - ставна гимнастика за гръбначния стълб, създаване на тонус и тренировка на кръвоносните съдове и волеви упражнения, тренировка на емоциите и имунната система.
Според Норбеков - син, най-често човек страда от болести, заради своите емоции и мисли.