Всеки говори за усвояване, а никой за инвестиции в България
Всеки говори за усвояване, а никой за инвестиции в България / netinfo
Търсенето на "бездънна касичка" ще изпрати икономиката на страната ни до "задънена улица" в дългосрочен план, прогнозират от АБВ
"Странджа е в същото окаяно положение, което отчитаме в Северна България. Аз ще се боря за развиване на този район, който е част от Бургас, но е като изоставен. Има общини, които буквално бедстват в областта. Бургас не е само областен център. Тук има още 13 общини, а много от тях са в критично състояние. Ние ще насочим усилията си в развитие на алтернативен туризъм и добра инфраструктура в Странджа". Това каза водачът на листата на АБВ, Движение 21" за Бургас - Румен Петков. По думите му, материалната база там е в окаяно състояние и подобряването й трябва да бъде приоритет. По този начин туризмът в Областта ще се подсили и най-после ще можем да говорим за целогодишен поток от чуждестранни и български посещения. Според Румен Петков, за да има икономическо съживление в този район е необходимо да се работи и в посока добра пътна мрежа, разработване на различни туристически продукти в много направления и създаване на подходящ инвестиционен климат. 
"В България никой на говори за инвестиции, всеки предлага усвояване. Необходимо е да променим цялата концепция за обществените фонове, а не да ги приемаме като бездънна касичка", каза лидерът на АБВ-Движение 21 - Константин Проданов. Модерната концепция е за държавен инвестиционен бюджет от не по-малко от 1 млрд. лева, чрез който да се финансират различни проекти, с които да задържат младите в страната.
Решения, касаещи ръст на икономиката и стабилност на бизнеса в дългосрочен план, предлагат от ръководството на коалицията. Те са направени на базата на задълбочени анализи, предложения от бизнесасоциации и опита на водещи икономисти. В Бургас лидерът на "модерното дясно" ги обобщи с нужда от нова държава. Под това определение Проданов уточни: "държава, която да стимулира една работеща икономика и да взима пряко участие и да инвестира в младите".
Две основни задачи стоят приоритетно в програмата на "АБВ - Движение 21" в Бургас, според Румен Петков - опазването на околната среда в региона и в частност Черно море и Странджа."Въпрос на запазване на биологичното разнообразие в нашето красиво море е да се сложи край на бракониерството, идващо предимно от Турция", каза още водачът на листата в Бургас.