"Ние получаваме повече нападки и атаки от нашите от нашите коалиционни партньори, отколкото от основния си политически опонент ДПС", каза вицепремиерът Валери Симеонов.
"Ние получаваме повече нападки и атаки от нашите от нашите коалиционни партньори, отколкото от основния си политически опонент ДПС", каза вицепремиерът Валери Симеонов. / Снимка: Лалка Димитрова
Патриотите ще гласуват против оставките на Московски, Радев и Нанков, каза вицепремиерът Валери Симеонов
НФСБ без претенции за кадрови назначения
98668
НФСБ без претенции за кадрови назначения
  • НФСБ без претенции за кадрови назначения
Народните представители от Национален фронт за спасение на България /НФСБ/ ще гласуват против оставките на тримата министри- Ивайло Московски, Валентин Радев и Николай Нанков. „ Не можем да продължаваме повече така – под телевизионно-тротоарен натиск да се съгласяваме с отстраняването на министри”- Това обяви в Несебър след 10-часово заседание на националния изпълнителен комитет на партията лидерът на патриотите и вицепремиер Валери Симеонов.
Изпълкомът на НФСБ се събра извънредно след последните кадрови промени в кабинета.

"България над всичко или рейтингът над всичко?" – Така е озаглавена декларацията, приета днес от изпълнителното бюро на партията. „НФСБ е против едноличния стил на управление на Борисов по отношение на кадрите, който не е съгласуван с коалиционните партньори и който е в противоречие с т. 6 от Коалиционното споразумение. Нелогичната смяна на министри, заместник-министри и държавни служители създава професионален дефицит и бойкотира изпълнението на програмата”, се посочва още в декларацията. Пълният й тест ще бъде огласен официално утре на брифинг в централата на партията на "Раковска" 134.

„Направихме един анализ основно на кадровата политика, която до момента се провежда от коалиционното правителство на ГЕРБ и Обединени патриоти. Като изключим периода на съставяне на правителството тази политика до настоящия момент се извършва еднолично от министър-председателя, в нарушение на коалиционното управление. Според точка 6 той е длъжен да съгласува всички кадрови промени. Направихме анализ на всички тези "доброзорни" оставки - точно една дузина. Нашият извод е, че се води еднолична кадрова политика, не в полза на държавността", подчерта Симеонов.

"Ние сме притеснени, че след година и 4 месеца от тази коалиционна програма все още има пунктове и задачи, по които почти не се работи. С чести кадрови промени и освобождаване на доказани професионалсти не си помагаме да реализираме това, което българският народ очаква да реализираме", каза още той.
 
И допълни: „Не сме претендирали за наши кадрови назначения ,НФСБ с най-малка степен участва с кадри във властта. Водели сме разисквания в две основни посоки – за нескончаемата поредица от принудителни оставки и за вътрешно-коалиционните взаимоотношения, които не са в завидно състояние. Ние получаваме повече нападки и атаки от нашите от нашите коалиционни партньори, отколкото от основния си политически опонент ДПС.”

Какво още каза в Несебър вицепремиерът Валери Симеонов, чуйте в звуковия файл: