/ Община Несебър
Състезателите на ОМК "Несебър 2000" застанаха на почетната стълбица с три златни, два сребърни и три бронзови медала
XXXIX международна  регата “Бриз Пролет” - начало на държавния ветроходен  календар в детските и олимпийски класове за 2019  се състоя във Варна. Повече от сто състезатели от България, Румъния и Украйна мериха сили в акваторията на Варненското езеро. Три състезателни дни и десет гонки в добро време оформиха крайното класиране.


ТОП ветроходци за 2018: ОМК "Несебър 2000" обра медалите на Държавното във Варна


Община Несебър

Равносметката за несебърския клуб е 3 златни, 2 сребърни и 3 бронзови медала. Доминиращо представяне в олимпийския клас „Фин“ – Анастас Петров и Георги Менчев  водеха през цялото състезание и взеха златните медали при мъжете и младежите. В най-многобройния клас „Оптимист“ морската надпревара се оказа най-оспорвана.

Община Несебър

Силно  се представиха  ветроходците от Украйна – на първите десет места се наредиха петима украинци, двама състезатели на ОМК „Несебър“  и по един представител на „Циклон“ Поморие, „Порт Бургас“ и „Порт Варна“. Георги Маноилов завоюва златния медал при момчетата старша възраст, като остана втори в генералното класиране, а Александър Вангелов спечели бронза при момчета младша възраст  и е осми в генералната листа.

На това състезание бе и първият  старт за новосформирания екипаж в клас 470 – Владислав Маринов и Димитър Вангелов, които спечелиха  сребърен медал. Със сребро завърши и Диана Маркова в клас Лазер 4.7 – девойки. Бронзови медали в Несебър донесоха още Любен Тодоров  при мъжете в клас Лазер Радиал и Даниел Йорданов  при младежите старша възраст в клас Лазер 4.7.

Домакините на събитието - СК “Черно море Бриз”, Варна – се представиха не само с успешна организация, но и с най-голям отбор и заслужено завоюваха пет златни медала. Регатата е част от програмата „Варна – Европейски град на спорта“ и се осъществява с финансовата подкрепа на Община Варна.