/ Снимка: Лалка Димитрова

Имаме работен проект за изграждането на модерен аквариум в Несебър. Това обяви пред журналисти кметът на общината Николай Димитров. По думите му, идеен проект е изготвен и за бъдещия Летен театър на града.

Фестивалът "Несебър без граници" събра участници от три страни

„Територията, на която тези обекти ще се намират е отвоювана от морето, което най-вероятно ще забави изпълнението им. Предстоят ни сериозни процедури в няколко министерства и подготвянето на огромно количество документация. Придвижваме нещата и се надяваме скоро да вземем предварително съгласие за строителство, за да можем да реализираме проектите“, каза Николай Димитров.

Към момента се работи по проект за модернизиране и разширение на рибарското пристанище в града. Очаква се след приключването на дейностите в близост да бъде изградена и добре оборудвана рибна борса. Напредъкът по проекта е обсъден отново съвсем скоро с експертна група от ЮНЕСКО, разкри още Димитров.

А иначе, новият Летен театър на древна Месембрия ще разполага с поне 1000 места и ще се намира на северния скат под новия град. На метри от него е предвидена и ботаническа градина, както и аквариума.