Елена Иванова и Кристиян Граге положиха подписи под документа
Елена Иванова и Кристиян Граге положиха подписи под документа / пресцентър
Емблематичният „Клуб Калимера”, бранд на големия германски туроператор „ДЕР Туристик”, се завърна в България след няколкогодишно прекъсване. Това стана с подписването на договор в Слънчев бряг. Подписи под документа положиха управляващите на международния туристически концерн Кристиян Граге и Ролф Кралф и Елена Иванова, мениджър на „Империал Груп Хотели”.

„За нас като Министерство на туризма е изключително важно България да бъде престижна целогодишна туристическа дестинация, предлагаща качествени услуги и продукти. Именно това, което се случи днес – подписването на този договор е една важна стъпка в това направление”, заяви по време на церемонията заместник-министърът на туризма Ирена Георгиева.

По последни данни големият германски туроператор отчита ръст на интереса на немски туристи към България. „ДЕР Туристик” има свой каталог за България. Компанията разполага с 2800 собствени туристически бюра, работи с 14 дестинации и 7 100 000 туристи. Годишният й оборот надхвърля 5 430 000 000 евро.