/ НАП-Бургас
В основата й е група от фирми, работещи на територията на Слънчев бряг
Териториалната дирекция на НАП в Бургас пресече схема за данъчни измами в особено големи размери.

Данъчни занулиха касите на 75 некоректни търговци по морето

В основата й е група от фирми, работещи на територията на Слънчев бряг. Предотвратено е ощетяване на бюджета от невнасяне на данъци и осигуровки за над един милион лева.

НАП-Бургас


Временно е спряна дейността на 21 обекта, стопанисвани от 11 фирми. Моментните обороти са иззети, а магазините ще останат запечатани за 48 часа, като от съда е поискано удължаване на срока с цел обезпечаване на доказателства за целите на предстоящи ревизионни действия.


Данъчни в акция: Запечатаха 15 търговски обекта в Слънчев бряг за 48 часа

В началото на летния туристически сезон на рискови, от данъчна гледна точка, собственици, се регистрират фирми без каквито и да са активи. Регистрират се фискални устройства, които са свързани с НАП и се издават касови бележки.

НАП-Бургас


Във фирмите се назначават работници, понякога на необичайно високи заплати, подават се данни за трудовите договори, но не се подават осигурителни декларации и не се внасят осигуровки. Фирмите извършват реална дейност, акумулират високи обороти, но не се регистрират по ЗДДС, същевременно трупат задължения към НАП, които не заплащат.

МВР и НАП събират сигнали за нередности в курортите

Счетоводна отчетност липсва. Данъчните са установили още, че касови апарати и трудови договори са били регистрирани с електронен подпис на починало вече лице. Със същия електронен подпис са подавани и осигурителни декларации.

 
НАП-Бургас


Поради липса на активи, натрупаните задължения не могат да бъдат обезпечени и затова отговорността по плащането ще бъде на физическите лица, които реално стопанисват обектите, а не на рисковите собственици, които са малоимотни и в повечето случаи не предполагат за дейността, която извършват обектите им.