Комисар Николаев заяви, че от последните пет години, тази е била най-тежката за пожарникарите в Бургаско
Директорът на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" (ГДПБЗН) главен комисар Александър Джартов награди 93 огнеборци от Бургаскo, участвали в спасителни действия по предотвратяване на бедствия и произшествия.

Това стана на официална церемония пред сградата на бургаската пожарна служба. С почетно отличие за доблест и заслуги беше награден и комисар Николай Николаев, директор на Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението"-Бургас.

След бедствието в Царево: 38 млн. лв. са щетите от наводнението

"Регионалната дирекция в Бургас е една от най-натоварените откъм произшествия. През тази година имаше няколко тежки бедствия, при които всички колеги се справиха блестящо", каза комисар Джартов.

Той увери, че ще бъде направено всичко възможно за подобряване на условията, при които пожарникарите провеждат професионалната си подготовка, осигуряване по-добра екипировка, лични предпазни средства и техника. 

БТА

Комисар Николаев заяви, че от последните пет години, тази е била най-тежката за пожарникарите в Бургаско.

"Като се започне от пожара в училище "Иван Вазов" в Бургас в началото на годината, взривени складове за боеприпаси, изтичане на газ от жп цистерна, големите пожари през летния сезон в района на Изворище, Банево, Ветрен, Средец, пожари предизвикани от мигранти, бедствено положение в село Кубадин, пожари в района между Созопол и Бургас, наводненията в Царево и др.", каза Николаев. 
Галя Тенева, БТА