Летище Бургас
Летище Бургас / netinfo
Мащабно учение ще бъде проведено на територията на Летище-Бургас на 15 ноември, съобщиха от аерогарата. Ще се действа по плана за аварийно-спасителното осигуряване с участието на вътрешната аварийно-спасителната служба, полицията, пожарната, Центърът за спешна медицинска помощ, спешния телефон 112 и БЧК.
 

България ще се рекламира ударно като дестинация за четири сезона


Целта е проверка на готовността за действие, подобрение на уменията по координация, взаимодействие и комуникация, поддържане практическите умения за действие в случай на авиационно произшествие на всички средства, служби и органи. През миналата година тренировката беше извършена в тъмната част на денонощието, като едновременно с това беше тествана и пуснатата в действие автоматизирана система за оповестяване на летището.
 

Вече има билети на „Ryanair“ от Бургас


Оттам не съобщават подробности за ситуацията, която ще бъде разиграна на 15 ноември. През 2016 година, службите участваха в учение с авиационно произшествие на една от пистите. Очаква се в тазгодишното учение да бъдат мобилизирани повече от 100 души и цялата налична специализирана техника.