Йоан Колев без шансове за Топ 10 след 4-ия ден в турнира по ветроходство
Йоан Колев без шансове за Топ 10 след 4-ия ден в турнира по ветроходство / Reuters
Състезателите от клас "Оптимист" ще бъдат оценявани от международно жури, председател на което ще е представител на Хърватия

Над 280 състезатели от 45 държави ще вземат участие в Европейското първенство в клас "Оптимист". Домакини на престижния турнир по ветроходство са Яхт клуб "Порт Бургас", Българската федерация по ветроходство и Община Бургас. ТОй ще се проведе  от 01.08 /вторник/  до  05.08 /събота/ в акваторията на Бургаския залив.

Официалното  откриване на събитието е предвидено за  31.07 /понеделник/ от 19:00 ч. пред сградата на Община Бургас.

Състезателите от клас "Оптимист" ще бъдат оценявани от международно жури, председател на което ще е представител на Хърватия. В комисията ще участват и членове от Мексико, Турция и България.

"Пожелаваме успех на всички състезатели, но силно се надяваме, че наш представител ще стане победител в регатата", каза Красимир Стойчев, зам.-кмет на Община Бургас, по време на пресконференция преди първенството.

"Международното участие е отлична възможност за Бургас и неговите жители да покажат новия облик на града. Провеждането на такъв тип събития стимулира положително и местната икономика", категоричен бе Станислав Касъров от Яхт клуб "Порт Бургас" и главен съдия на състезанието.