Националната кампания „Бъди войник“ идва в Ямбол на 18 април
Националната кампания „Бъди войник“ идва в Ямбол на 18 април
На 18 април, четвъртък, в Ямбол ще се състои информационна кампания „Бъди войник“ в рамките на националната инициатива, организирана от Министерството на отбраната.
Домакини на събитието са община Ямбол, Военно окръжие ІІ степен – Ямбол, 42-ри механизиран батальон – Ямбол, 20-ти самоходен дивизион – Ямбол, Авиобаза Безмер и Районна служба „Военна полиция”.
Начало е в 16:00 часа пред община Ямбол. В рамките на събитието ще се проведе информационна борса за набиране на войници и матроси в зоната източно от сградата на общината, а на паркинга зад НОИ посетителите ще могат да разгледат статичен показ на военна техника, образци въоръжение и екипировка на Българската армия. Гостите на събитието ще могат да видят също и динамичен показ – демонстрация на специализиран ръкопашен бой и обезвреждане на сграда от военнослужещи от 42-ри механизиран батальон – Ямбол.
По-късно от 18.30 ч. в голямата зала на общината започва концерт–спектакълът „Бъди войник“ с участието на Представителния ансамбъл на въоръжените сили, Представителния духов оркестър на Сухопътни войски, поп и джаз изпълнителката Патрисия Симеонова и др.