/ РС "Черноморски изгрев"
Рибари от Приморско, Царево, Резово и Ахтопол заплашват с протест на Никулден. Морските вълци планират да бойкотират празника като носят траурни лентички. Причината за недоволството е отнемането на лицензите им за риболовна дейност от Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури. Рибарите твърдят, че това е случило с издадени персонални заповеди.
 

МИРГ Поморие внесе Стратегията си за местно развитие


Според ИАРА, засегнатите от мярката рибари са регистрирали нулев улов през изминалите две години. От своя страна от сдруженията твърдят, че отчетни декларации не са подавали, тъй като информацията се събирала на база риболовните дневници, които пък отпаднаха още през 2015 година.

Така или иначе според новите изисквания, рибарите са длъжни да описват улова и продажбите си, което пък ще спомогне за направата на точна статистика за количеството и видовете риба в Черно море.
 

1 500 000 евро за новата рибарска група Бургас-Камено


Очаква се издадените от ИАРА заповеди да бъдат атакувани в съда. Жалби се подават и до земеделското министерство, Консултативния съвет по рибарство и Брюксел. Морските вълци предупредиха, че ако символичният им Никулденски протест не даде резултат ще блокират пътя Бургас-Царево.