„Меден рудник” ще има модерен базар
„Меден рудник” ще има модерен базар / netinfo
Прием на заявления за разполагането на павилоиони върху територията на новия базар в к-с „Меден рудник”, започна в ТД „Възраждане”. Общият им брой ще е 45, съгласно схемата, одобрена от главния архитект на Община Бургас Веселина Илиева. Мястото за тяхното поставяне е в близост до сегашния „Битак”, чийто терен е на частни собственици.

След като павилионите са били определени за преместване, търговците са поискали информация за организацията при разкриване на нови базари и търговски точки и за изисквания към вида на обектите, но такава не са получили. Отговорите на тези въпроси търговците в „Меден рудник” са научили от общинската администрация и заедно са решили какъв да е видът на павилионите.

Собствениците сами ще финансират изпълнението на обектите. Теренът, предивиден за новия базар, предстои да бъде благоустроен. Бургас ще гарантира сигурност на търговците в „Меден рудник”, с издаването на разрешителни документи с 3-годишен срок.

Повече информация относно условията и реда за кандидатстване за позиции в базара могат да бъдат получени в ТД „Възраждане”.