Меден рудник
Меден рудник / Снимка: e-burgas

И през тази година ще продължи облагородяването на много междублокови пространства в комплекс "Меден рудник".  Това обявиха представители на Община Бургас по време на обществено обсъждане на бюджета и предвидените в него дейности за 2019 година. До няколко месеца окончателно ще приключи изпълнението на проекта за облагородяване в района на 92-ри и 95-ти блок. Предвидени са инвестиции за изграждане на нови паркоместа и подобряване на инфраструктурата на много места в комплекса. Предвиден е ремонт на тротоара и обособяването на 30 места за улично паркиране в района на 33-ти и 39-ти блок.

При блокове 117 и 118 също ще бъде обновен тротоарът и ще се обособят 26 места за улично паркиране. В района на блокове 110 и 112 ще се изградят обслужващи улици и паркоместа. В момента проектът е в процес на разработване и се предвижда там да се обособят около 50 паркоместа. Нов паркинг с 50 места ще бъде изграден зад 131-ви блок в "Меден рудник". Той ще разполага с осветление и подходи за по-лесно придвижване на автомобилите.

 

Пристанището продава апартамент в „Меденрудник“


Община Бургас е предвидила преасфалтиране на улицата до блок 415 и изграждането на нови паркоместа в междублоковото пространство. Голям паркинг за 80 автомобила ще бъде изграден в района на блокове 420 - 424 и 425. Нов паркинг ще има и при блоковете 460 - 467. Друг паркинг ще бъде обособен в района на блокове 75 - 76 - 80, предвиден е и ремонт на ул. "Ленко".

Община Бургас е осигурила финансиране за мащабен ремонт на бул. "Захари Стоянов", който свързва комплекс "Меден рудник" с централната част на града. Реконструкцията ще обхване участъка от кръстовището за квартал "Горно Езерово" до кръстовището с бул. "Ал. г. Коджакафалията". Предвидено е да се извършат локални ремонти на местата, където са се образували пропадания на пътното платно. Асфалтовата настилка ще бъде подменена изцяло. Ремонт ще бъде направен и на отводнителната система, за да не се образуват локви по трасето при обилен валеж.
 

Амбициозно: 1 000 нови паркоместа в Бургас


Чрез реконструкцията ще се подобри значително качеството на пътуване, както и безопасността на движението по една от най-натоварените пътни отсечки в града, коментира зам.-кметът Чанка Коралска. По време на ремонта ще бъде въведена временна организация на движението. Призивът към водачите е да спазват въведените ограничения, за да не се стига до задръствания и инциденти.