Малките отличници
Малките отличници

Финалистите от II-ри регионален математически турнир за деца от предучилищна възраст „Многознайко“ бяха наградени в центъра за млади таланти в Бургас. И тази година турнирът беше изключително успешен, а участниците над 240 от 40 училища и детски градини в Бургас и региона.

Събитието  премина с много детски усмивки, вълнения и бурни аплодисменти за талантливите математици, а специален музикален поздрав към наградените малчугани отправиха и вокална група „Морско синьо“ с педагог Мариета Секлемова. Всяко едно дете получи медал и грамота, както и подаръци и сладки изкушения, осигурени от издателство Архимед и сладкарски цех „Меренге“, а настроението беше още по-празнично и с цветните балони на магазин „Барутница“.

„По време на работата ни по проектите по математика се роди идеята да създадем и проведем състезание, където и най-малките могат да премерят сили и да покажат знанията си, защото всички знаем колко е важно талантът да бъде открит и да започне да се развива целенасочено още в най-ранна детска възраст, а нашата цел е именно да предоставим възможност за изява на всички, които обичат и се занимават с математика от най-ранна възраст и да провокираме креативното мислене при решаване на приложни математически задачи.“, сподели Лилиана Славова – Председател  на Фондация „Шанс за децата и природата на България“ и Център за млади таланти ,гр.Бургас