Лозари блокираха за кратко стария път за Слънчев бряг в района на винзавода в Поморие. Браншовиците настояват за спешни мерки, които да стабилизират сектора в България.

БГНЕС

Според изнесените данни от най-голямата браншова организация на прозиводителите на грозде у нас, насажденията само за последните две години са намалели в огромни размери - от близо 2 млн. декара до едва 300 000.

БГНЕС

Производството у нас се свива и става все по-бутиково, след като и нашият пазар беше залят от вносни вина на много ниски цени. Националното сдружение на българските лозари е провело редица срещи със служебния земеделски министър Христо Бозуков и зам.-министър Явор Гечев, както и с Красимир Коев, изпълнителен директор на Изпълнителната агенция за лозата и виното, но без резултат.

Янев: Работим за развитието на селското стопанство

"От НСБЛ настояваме да бъдат взети спешни мерки за излизането на лозарския сектор от колапса, в който се намира в последните години. Национални доплащания за сектора не само ще спаси лозарите в страната, но и ще повиши конкурентоспособността на бранша.

БГНЕС

Високата безработица, крайната бедност и обезлюдяването на селските райони са само част от предизвикателствата, за които лозарството, ако бъде подпомогнат, ще успее да даде и своя принос", казаха от сдружението.
БГНЕС