Куче- убиец без надзор, убито от изплашен стопанин
Куче- убиец без надзор, убито от изплашен стопанин / netinfo

За още едно жестоко убито куче в Бургас съобщават от полицията. То било открито в двора на Френската гимназия в града с четири прободни рани от нож. Причината за инцидента е безотговорност от страна на стопаните му, които го оставили без надзор, каишка и повод да излезе от дома им в центъра на Бургас, срещу Математическата и Френската гимназии. Кучето е порода алабай, които са с внушителни размери и тегло. Породата се използва за охрана, а също така и в кучешки боеве. Породата представлява силни кучета, по-големи от средния размер, с голяма сила и мощ. Те са независими, любопитни и тревожни, но невъзмутими, сочи справка в "Уикипедия".

Инцидентът е станал на 5 април. Сигналът е получен от тел. 112. 
Кучето, порода алабай е било наръгано от човек, който е разхождал своя домашен любимец. Безстопанственото куче явно го е изплашило, след като животните са се сдавили.
По данни на собствениците, домашното животно само е излязло навън, без каишка и повод, през отворена входна врата на кооперацията.

На мястото на инцидента са били собствениците на кучето, граждани и полиция. Извършителят не е задържан. По случая е образувана преписка.

Това е третият случай на жестокост към куче в рамките на десет дни. 
На 3 април стопанин откри в двора на къщата си жестоко убито, чрез смазване с тухли и камъни, кучето си пазач, 4-годишно.
В края на април стопанин от село Брястовец зарови кучето си живо в пръстта, оставяйки главата му отвън, за да диша до смъртта си.
Зооинспекторската служба в Бургас се закани през 2014 година, че нехуманното отношение към животните ще бъде наказвано с тежки глоби.