Извършителите са задържани
Системно обират кутия за дарения на 5-годишно момиченце от Бургас, което е с детска церебрална парализа. Тя е поставена в плажно заведение в морския град.

Задържаха 49-годишна жена от Бургас, откраднала даренията за Цвети

За операция в САЩ на семейството й са необходими около 150 000 лева. Те се събират в 20 кутии, разположени на различни места в града. Преди около две седмици обаче ръководството на заведението установява, че средствата в тяхната такава намалява.

„Тогава разбрахме, че сериозна сума липсва. Първата ни реакция беше да се свържем с родителите на Цвети и да попитаме дали евентуално по някакъв начин не са изпразвали кутията.

След като разбрахме, че не са те, усетихме, че трябва да се направи някакво вътрешно разследване. Направихме такова и в рамките на два дни установихме какво точно се е случило”, обясни пред NOVA Манол Тодоров.

Оказва се, че всяка вечер жена от ромски произход изпразва касичката, като оставя много малка сума със съдействието на охранителя на бара. Двамата са арестувани. А открадната сума е в размер на 500 лева.

Бащата на момиченцето Владимир Байлов недоумява как някой ще посегне на пари за лечение на дете. „Като разбрах за това нещо ми стана неудобно. Трябват ни още 3-4 хиляди лева и сме готови”, обясни той.
nova.bg