К.Каракачанов: Правителството се прави че, бургаският референдум не съществува.
К.Каракачанов: Правителството се прави че, бургаският референдум не съществува. / netinfo
Правителството се прави, че референдумът за петролопровода Бургас -Александропулис не съществува - заяви днес в Бургас лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.
Според него след 17 февруари управляващите ще кажат, че става дума за локално допитване , което няма как да бъде признато, защото въпросът е национален и касае международен договор.
Щом има насрочен референдум значи голяма част от обществото изпитва ограмни съмнения относно целесъобразността на проекта за тръбопровода, смята още Каракачанов. Лидерът на ВМРО изрази мнението си , че бургазлии трябва да гласуват масово, за да покажат , че са загрижени за интересите на общината.
Партията поддържа тезата , че гражданите трябва да бъдат питани, за да може те да бъдат реално свързани с механизмите за корекции на властта. Това обаче , според Каракачанов може да стане чрез изработването на един качествен закон за референдумите в България. Позицията на ВМРО, е че проектът за петролопровод не е гарантиран екологично и не е добър икономически за България.