Изследвайте се безплатно за ХИВ/СПИН утре
Изследвайте се безплатно за ХИВ/СПИН утре / netinfo

17 май е Международен ден за съпричастност към засегнатите от ХИВ/СПИН. По този повод община Бургас инициира АНТИСПИН кампания, с партньори са РЗИ, сдружение "Равновесие", "Доза обич", "Областен ромски съюз", "Каритас", студенти от университет "Проф. д-р Асен Златаров", доброволци от "J.J.Cool A" и БМЧК.
На 15 май от 10:30 - 13:30 часа ще се извършва бързо и анонимно тестване на ХИВ в мобилни лаборатории, разположени на възлови места в Бургас - на БСУ , ул. "Александровска" и до Часовника.
Екипи от доброволци на Общински младежки клуб "J.J.Cool A", Община Бургас, БМЧК, Сдружение "Равновесие", Фондация "Областен ромски съюз", Сдружение "Доза обич", Сдружение "Каритас" и студенти от Университет "Проф. д-р Асен Златаров"- Катедра "Здравни грижи" ще раздават здравно-информационни материали и ще мотивират жителите и гостите на града да проверят актуалния си ХИВ статус.
На 17 май от 20:00 - 20:30 часа ще се раздават флаери, брошури, здравно-информационни материали и предпазни средства. Ще има и консултиране за безопасно сексуално поведение и мотивиране на младите хора за изследване на ХИВ от доброволци на Общински младежки клуб "J.J.Cool A", Община Бургас и БМЧК- на входа на Морската градина и пред Културен център "Морско казино" .
От 20:30 часа предстои запалване на традиционната огнена панделка пред паметника на моряка в Морската градина от екип доброволци, техни връстници, жители и гости на Бургас.