Впечатляваща изложба в Народното събрание
Впечатляваща изложба в Народното събрание
Документалната изложба с акценти от 70-годишното партньорство между България и Китайската народна република може да бъде разгледана от днес в Северното фоайе на Народното събрание. Събитието бе открито от председателя на парламента Цвета Карянчева, народния представител от ГЕРБ-Бургас Димитър Бойчев, Н. Пр. г-н Дун Сяодзюн – посланик на Китайската народна република в Република България и доц. д-р Михаил Груев – председател на Държавна агенция „Архиви“.
Бойчев, който е председател на Групата за приятелство България – Китай, подчерта, че парламентите на двете страни участват активно в изграждането и развиването на двустранните отношения. Събитието уважиха и бургаските депутати от ГЕРБ Диана Саватева и Ася Пеева, които също са членове на Групата за приятелство.
„Експозицията е създадена по инициатива на Групата за приятелство между България и Китай в 44-ото НС, която е сред най-многобройните. Две тенденции се открояват и в изложбата - подчертаният интензитет в контактите през последните години и партньорството на различни нива - както между отделните държавни институции – правителство, президентство, парламент, така и между местните власти. Позитивен знак са активните контакти на парламентарно ниво. Благодаря на председателя Караянчева, че подкрепи инициативата НС да се включи с две събития в отбелязването на 70-ата годишнината“, коментира Бойчев по време на официалното откриване на изложбата.