И подводният свят в подкрепа на „Бургас 2019“
И подводният свят в подкрепа на „Бургас 2019“ / netinfo

Знакът на Кандидатурата на Бургас за културна столица на Европа и надпис „Аз обичам Бургас" бяха изрисувани днес върху една от общо 20-те скулптури на риби, представляващи уникална арт експозиция на открито. Инициативата предшества гостуването в града на изложба на най-голямата световна организация за образование и наука National Geographic. Експозицията, носеща името „Душата на океана", се организира от Mall Galleria, съвместно с Община Бургас и е в подкрепа на „Бургас 2019".

В рисуването се включиха млади художници от СОУ „Св. Св. Кирил и Методий" и ОУ „Княз Борис", както и много граждани. Своя щрих върху морската скулптура оставиха зам.-кметът по култура в Община Бургас Йорданка Ананиева, зам.-кметът по финанси Красимир Стойчев и изпълнителният директор на GTC България Дани Беркович.

„В Бургас изкуството отдавна не се събира в галериите и културните центрове и буквално е превзело целия град - то е по улиците, парковете, дори в търговските центрове - така както подобава на една истинска столица на културата", каза в обръщението си към гостите и участниците в събитието зам.-кметът Ананиева.

На картонена лодка бургазлии оставяха цветни отпечатъци от дланта си, давайки по този начин своето символично „за" кандидатурата на Бургас за културна столица през 2019 г.