Хотелите в Слънчев бряг с 20 %  дублаж за пика на сезона
Хотелите в Слънчев бряг с 20 % дублаж за пика на сезона / Снимка: Лалка Димитрова

20 % дублаж на резервациите за юни, юли и август, отчитат хотелите в Слънчев бряг. Повечето от туристическите обекти в комплекса вече са спрели да приемат заявки за лято 2016 г., тъй като базата им е пълна. Стига се до ситуации, в които летовници се пренасочват към други хотели в курорта.
Силен летен сезон, за разлика от предходните, очакват от бранша. Според прогнозите , ръст ще има основно от немския пазар, а основната причина е ситуацията в Турция, Египет и Тунис. Първите руснаци ще бъдат настанени по хотелите на 1 април. Преди това пък идват сънародниците им, които притежават апартаменти в комплекса.
Хотелиерите настояват за засилване на мерките за сигурност в Слънчев бряг. Повече камери по алеите и хотелите в курорта, осигуряване на повече полицаи и още по-сериозни мерки за охрана, ще искат от бранша, съобщи Георги Николчев, председател на Асоциацията на собствениците в туризма. Според него е необходимо да има щателен контрол на автомобилите, които влизат през вътрешните КПП-та в Слънчев бряг, за да се гарантира максимална сигурност.