Кадри показват как хеликоптер прелита на опасна височина над един от най-оживените плажове около Созопол - „Градина”. Свидетели разказват, че хеликоптерът е кръжал близо 15 минути над залива. Преминал не само изключително ниско над хората, но и над лодка. От машината били изхвърлени хартии с лика на Тодор Живков, предаде NOVA.

Ресорният министър Георги Гвоздейков разпореди пълна проверка. Той определя ситуацията като недопустима. По информация на очевидци полетът е извършен в събота сутринта, около 5:20 часа.

Гвоздейков разпореди проверка по случай с хеликоптер, прелитал на опасна височина над плаж

Хеликоптерът се въртеше в продължение на 10-15 минути. След това си отиде. Кръжеше много ниско. Имаше толкова народ, че всички крещяха, викаха - лудница. Хвърчаха някакви хартии, които отидоха в морето”, каза очевидец.

„Този, който е направил това нещо, трябва да мине и събере тези материали. Нека да помислят кои отговорни институции да се намесят, защото това допълнително замърсява плажа”, посочи туристът от София Жаклин.

Хора са висели през вратите на хеликоптера. Предстои да бъде извършена обстойна проверка и ако бъдат установени нарушения, ще се разгледа отнемането на лиценза на пилота и на авиационния оператор.