Гражданите в помощ на Община Несебър срещу корупцията
Гражданите в помощ на Община Несебър срещу корупцията / dariknews

Гражданите активно ще бъдат включени в борбата на Община Несебър срещу корупцията в местната власт. Общинското ръководство търси начини да ангажира инициативността на жителите срещу порочни коруптивни практики, чиновническо бездействие, или конфликти на интереси. Местната власт се отваря допълнително в достъпността си към хората - информират от Комуникационна група Имидж Едвъртайзинг.

На официалната интернет страница на Община Несебър бе въведена указателна информация приканваща всеки, който има данни за корупция да подаде сигнал. Банерът съдържа пряка препратка към електронна поща, както и „Горещ телефон” за връзка. Специална кутия пред сградата на Общинска администрация също очаква данни от всички, които са станали жертви или свидетели на корупционни действия.

Ще бъде създадена информационна база, която да улеснява антикорупционните разследвания в града. Сформирана е комисия, която ще се грижи за разглеждането и съвестното обследване на всеки един сигнал индивидуално, подаден по електронен път, или пуснат в урната, а от общината обещават всеки ден да проверяват кутиите, както и да информират за резултатите от проверките.