Голямата книга на малкия град (конкурс за писатели)
Голямата книга на малкия град (конкурс за писатели) / writingonthewall.org

Бургаският филиал на Съюза на свободните писатели в България, със съдействието на община Бургас и независимо женско дружество „Самосъзнание", обявява национален литературен конкурс под надслов „Голямата книга на малкия град";

Целта на творчестото състезание е „да разбуди и стимулира заложбите у творците в по-малките градове и села в страната и така да насърчи процеса на децентрализация на литературния живот у нас", твърдят организаторите от Съюза. Всички книги трябва да бъдат на български език.

Те ще се състезават в категорииге „поезия" и „проза". Няма жанрово ограничение. В конкурса могат да участват автори, живещи извън столицата. За меродавно се счита местожителството, което съответства на данните в техните лични карти.

Всеки може да участва с до две издадени книги във всеки раздел, публикувани на хартиен или електронен носител. Краният срок е 29 септември. Лауреатите ще получат грамоти, парични премии и предметни награди и препоръка за членство в Съюза на свободните писатели.

Произведенията в електронен вариант изпращайте на адрес: sspb@abv.bg, във формат .doc или .docx, с големина на шрифта 12. Ако са публикувани в електронни издателства, посотече линк. На хартиен носител - втри екземпляра, на: Бургас - 8018, ж.к."Зорница", п.к. 39.

Добавете своя точен пощенски адрес, електронен адрес, трите си имена и телефон за връзка. За допълнителна информация: телефони 0896 115 926 и 0988 937 813.