Стара пожарникарска кола, превърната в кемпер, навлезе в защитената зона на шофьорския плаж край Алепу и затъна в пясъка. Концесионерът на плаж „Дюни - юг” разпространи снимки в социалните мрежи. Последва спешна реакция от страна на институциите, съобщи NOVA.

„С немска регистрация, не е с български регистрационен номер. Предполагаме, че е дошъл през дюните снощи, в тъмната част. Още се виждат и следите, където е пресякъл и се е настанил на пясъка и си къмпингува”, посочи концесионерът на плажа Стоян Василев.

Строежът край „Алепу“: Подпорна стена или хотел?

Плажуващите са възмутени. „Трябва да бъде отстранен. С нужните актове и процедури. Ако трябва съд, защото е подсъдимо. Доколкото знам, този плаж е защитена местност”, каза Румяна Шаркова.

Собственикът на машината - 34-годишен германски гражданин, също не пожелал да каже на пристигналите снощи на място полицейски екипи защо е влязъл в пясъка. Сигналът за нарушението бил подаден на спешния телефон.

„Те са били посрещнати от изключително агресивно настроен спрямо тях млад мъж, за който те констатират, че е 34-годишен немски гражданин, придружаван от своя приятелка. Същият е отказал да се съобрази с полицейското разпореждане, продължил е с агресията и това е наложило неговото 24-часово задържане”, коментира говорителят на ОД на МВР - Бургас Цветелина Рандева.  

Затвор и конфискация на АТВ-та и джипове, ако унищожават дюни

На мъжа е съставен акт по Закона за МВР. Наложени са му и санкции по текстовете за управление на Черноморското крайбрежие - за паркиране върху пясъчни дюни и за нарушаване на целостта им.
NOVA