/ ГЕРБ-Бургас
От ГЕРБ, чиято група в Общинския съвет е доминираща, обявиха, че работят в Бургас да има медицински факултет, а изнесената по-рано през деня и подкрепена с документи информация на съветниците Константин Бачийски, Георги Дражев и Ангел Божидаров за продажба на ДКЦ 3 в „Меден рудник“ е „откриване на предизборната кампания“.

Константин Бачийски: С подправен протокол Общинският съвет продаде поликлиниката в „Меден рудник“

Парите от сделката трябва да отидат за разкриване на бъдещия факултет към университета „проф. д-р Асен Златаров“. Публикуваме декларацията на ГЕРБ без никаква намеса:

„В Бургас да има студенти по медицина. В Бургас да преподават професори, чиито знания и опит да помагат на пациентите в областта. Това е приоритет за нас, общинските съветници от ГЕРБ – Бургас, и ще го отстояваме през целия мандат.

На есен в нашия град врати отваря трети университет – филиал на Художествената академия. Следващата стъпка е факултет към университет „Проф. д-р Асен Златаров“, в който ще се обучават бъдещите доктори на Бургас, на България.

Днес, година и половина преди изборите за местна власт, наши колеги от Общинския съвет откриха предизборната си кампания. Създадоха внушения за непрозрачност търсейки слава и рейтинг.

Не казаха нито дума как ще работят за по-доброто здравеопазване на града. Прожектираха филмчета и говориха с недомлъвки, правиха обобщения за колегите си в местния парламент и посочиха сами себе си като герои, мъченици.

Ние очаквахме да чуем други теми. Например какво направи председателят на комисията, която получи от нас изключителни правомощия по казуса със стадион „Черноморец“.

След като три пъти удължавахме срока на комисията очаквахме и отговори, защото преди година колегата ни Бачийски говореше по темата с ентусиазъм, патос и обеща резултати.

Ние, Групата на общинските съветници от ГЕРБ-Бургас, ще продължим да бъдем толерантни към всеки наш колега, който иска да работи за града. За съжаление често след подобни обявени амбиции не следва нищо в полза на нашите съграждани.

На финала припомняме, че България е правова държава. Всеки гражданин, не само общински съветници, могат да сезират компетентните органи за работата на местния парламент. Без решение на съдебна институция внушенията са недоказани клевети. Както вече отбелязахме – уви, изречени с предизборна цел.