/ istockphoto.com
4 000 лева за изграждането на православен храм и параклис в две села в община Сунгурларе дари ГЕРБ. Сумата ще бъде разпределена по равно за за църквата „Света Троица“ в село Бероново и параклис в Черница. Това съобщиха от пресслужбата на партията.
 
Библиотека стана класна стая в Сунгурларе

„Водила съм разговори и в двете населени места с инициатори на дарителските кампании. Миналата година в с. Бероново с водосвет бе направена първата копка за изграждането на православен храм „Света Троица“. В селото няма църква от близо 50 години. Открита бе и дарителска сметка. Архитектурният проект е изготвен и дарен от Ханс Вилхелм Кнаак - архитект от Германия, притежател на имот в с. Бероново.

Строителството на православния храм е в напреднала фаза. Но църковното настоятелство се нуждае от 9 000 лв. за изографисване на храма“, каза депутатът Галя Желязкова. „Каузата е важна за нас – жителите на селата Бероново и Черница да посрещат християнските празници в новите храмове“, допълни народният представител Димитър Бойчев.
 
В с. Черница по инициатива на кмета на селото Атанас Думанов стартира дарителска акция за параклис „Успение Богородично“ в парка на селото. Сумата, събрана до момента, е 4190 лв. Зад са подкрепили и зам.-областните управители на Бургас проф. Севдалина Турманова и Владимир Крумов.