. От ръководството на училището са споделили, че има изготвени проекти за допълнителни пристройки към двете сгради за начален и среден курс на приблизителна стойност 600 0000 лв.
. От ръководството на училището са споделили, че има изготвени проекти за допълнителни пристройки към двете сгради за начален и среден курс на приблизителна стойност 600 0000 лв. / netinfo
Училището отеснява, трябват 600 000 лв. за разширение
Броят на децата в училищна възраст в Сунгурларе и съставните селища на общината расте.  Тенденцията е повод за радост, но от ръководството но СУ “Христо Ботев” споделят, че има голяма необходимост от изграждане на допълнителни постройки към училището, за да има къде децата да получат образование.

От близо 700 ученика в СУ „Христо Ботев“ половината пътуват от 20 населени места, тъй като това е единственото средно училище за общината. През новата  учебна година се очаква да има три нови паралелки – пети клас и три нови паралелки – дванадесети клас.

 „Ако доскоро е имало по 2 паралелки в 5 клас, то сега те са по 3. Дори се е наложило училищната библиотека да бъде трансформирана в класна стая. От следващата учебна година прием ще бъде обявен и по нова професионална паралелка Горско ловно стопанство - „техник лесовъд“, коментира народният представител от ГЕРБ Галя Желязкова, която се срещна с ръководстгвото на училището.

Инициативата Големи автори за малки библиотеки достигна и до Сунгурларе.
netinfo

Проектите за това са готови, а стойността им е около 600 000 лева. Предстои учебното заведение да търси финансиране от държавата.   Желязкова е провела разговор и с кмета на община Сунгурларе. От ръководството на училището са споделили, че има изготвени проекти за допълнителни пристройки към двете сгради за начален и среден курс на приблизителна стойност 600 0000 лв. По думите на кмета предстои да се търси финансиране от правителството.

По време на посещението си в училището Галя Желязкова дари от името на народните представители от ГЕРБ популярни нови издания от изучавана училищна литература. Така инициативата „Големи автори за малки библиотеки“ достигна и до Сунгурларе. 

В рамките на приемния ден бургаският депутат се срещна и с кметовете на селата Дъбовица и Черница. С тях обсъдиха състоянието на участъци от общинската мрежа и няколко проблемни улици в село Черница, които не са включени за ремонт в бюджета за тази година.