ГЕРБ-Бургас дари средства за шахматен турнир за хора с увреждания
ГЕРБ-Бургас дари средства за шахматен турнир за хора с увреждания / netinfo

В Бургас стартира четвъртият шахматен турнир за хора с увреждания, посветен на Националния празник на България - 3 март. На официалното откриване присъстваха народният представител от ГЕРБ-Бургас Ивелина Василева, зам.-областният управител Евгени Врабчев, общинският съветник от ГЕРБ Илияна Гъбева. Тази година събитието се провежда в Младежки културен център - Бургас, а негови организатори са сдружение „Социален център Бургас" „Районна организация на глухите-Бургас" и Регионална организация на слепите с председатели Марионела Стоянова, Еделина Тодорова и Бинка Монева.
„Радвам, че подобна инициатива се е превърнала в традиция. Надявам се, тя да продължи и всяка година към нея да има все по-голям интерес и нарастваща подкрепа. Трябва всички заедно - правителство, държава, местна власт, да полагаме усилия хората с увреждания да живеят пълноценно. От своя страна, ние винаги сме готови да ви помогнем и подкрепим, да застанем зад добрите ви идеи и заедно да преодолеем проблемите, пред които са изправени хората с увреждания", сподели по време на откриването бургаският депутат от ГЕРБ Ивелина Василева.
В залата на Младежкия културен център по време на турнира се провежда и уникална изложба на шахове от цял свят. Техен притежател е Никола Колев, член на Регионална организация на слепите, които показа на всички присъстващи колекция от Перу, Русия, Гърция, Испания и други държави. В турнира се включиха 12 души, разделени в 3 отбора. Оспорваната надпревара през целия ден ще следи Димитър Радев, който е републиканска категория съдия.