Георги Дражев съди главния прокурор
Георги Дражев съди главния прокурор / netinfo
Председателят на Общинския съвет на ПП”Съюз на патриотичните сили – Защита” Георги Дражев е завел административно дело срещу главния прокурор на Република България Борис Велчев. То е предизвикано от действията и бездействията на Прокуратурата по повод около 30 сигнала, в рамките на 3 години за неизгодни сделки сключени от Общината. Те са подадени от него и от брат му Ивайло Дражев.

Георги Дражев заяви, че иска да предизвика ревизия на работата на Районна, Окръжна и Апелативна прокуратури в Бургас, заради прехвърлянето на преписки и незавеждане на дела за фрапантни нарушения по приватизацията и градоустройстроиството. Според него има организирана престъпна група, която действа в органите на прокуратурата, общината и сред общинските съветници.

Той е завел дело и срещу Комисията по досиетата. Не съм бил агент, а съм работил като оперативен работник към Военно контраразузнаване в рамките на казармата, заяви Дражев. Той е поискал и статут на „защитен свидетел”, защото се опасява, че срещу него като ответни действия прокурорите ще започнат поредица от дела.