Днес е модерно да се подпомагат бедстващи в България. Ние преценихме, че трябва да подпомогнем талантливите, без оглед на тяхното вероизповедание”, каза Румен Ралчев
Днес е модерно да се подпомагат бедстващи в България. Ние преценихме, че трябва да подпомогнем талантливите, без оглед на тяхното вероизповедание”, каза Румен Ралчев / Снимки: Лалка Димитрова
Орденът зад християните в беда
97450
Орденът зад християните в беда
  • Орденът зад християните в беда
„На какво учим най-младите?! На рицарство, чест, кавалерство и уважение. - това са всички онези добре забравени, но съществуващи в съзнанието на почтения човек качества. Защото рицарската постъпка не е носенето на сабя и меч, а благородство и  жест. С тези думи се обърна към журналисти днес в Свети Влас генерал-майор (о.р.) акад.Румен Ралчев, член на Великия Магистрален Съвет на Ордена на рицарите тамплиери на Йерусалим, носител на Великия Кръст на Храма, Велик Приор I на Велик Приорат България.

Така очерта основните постулати в тамплиерството, списани още преди 900 години, валидни и в наши дни.

тамлиери
netinfo


Великият Приор допълни: „Радвам се, че и Министерството на образованието, и на културата и пр., прозряха същността на това, което искаме да направим – да накараме децата на учат история, да разберат какво се крие зад названието рицарство. И развитието им трябва да бъде именно по този начин”.
 
За първи път в света: Паметна плоча ознаменува 9 века история на рицарството

„Днес е доста модерно да се подпомагат бедстващи в България. Много от вас са ходили в домове за юноши, където има купища дрехи, развалящата се храна и т.н. Ние преценихме, че трябва да подпомогнем талантливи българчета, без оглед на тяхното вероизповедание”, каза Румен Ралчев. Той отново нарастващата роля на Ордена на тамплиерите при прехвърлянето на мостове към други вероизповедания.
 
„Орденът работи в много от арабските страни, с краля на Йордания и в по-широк аспект във всички арабски държави и подпомагането на християни в беда”, каза още ген. Румен Ралчев.
 
Още от генерал-майор (о.р.) акад.Румен Ралчев, чуйте в звуковия файл: