Френският посланик отказа коментар по случая с Волен Сидеров
Френският посланик отказа коментар по случая с Волен Сидеров / netinfo

Френският посланик в България Н. Пр. Лапер дьо Кабан отказва коментар по темата за евентуално извинение от страна на Волен Сидеров за скандала на летище Варна. "Няма да коментирам", заяви той и допълни, че коментар няма да има и от страна на културното аташе в страната.
Дипломатът се срещна в Бургас с областният управител Павел Маринов, с който обсъдиха възможностите за сътрудничество и съдествие по проекти в областта на инфраструктурата, преработвателната промишленост и туризъм.

„Аз, разбира се, не съм българин, както отбеляза един човек в кафене онзи ден. Аз му обърнах внимание, че пуши заведение, което мисля е забранено. Но този човек ми отвърна, че щом съм чужденец аз нямам право да искам българският закон да бъде спазван. Аз съм чужденец и моят български не е много добър, но мисля, че беше ясно, че не искам да коментирам повече", заяви още пред журниласти дипломатът по повод въпросите за Сиредов.

Посланикът на Франция в България Н.ПР Ксавие Лапер дьо Кабан пристигна в Бургас за експозицията "Жул Паскин - от Видин до Париж". Тя ще бъде официално открита тази вечер в Бургаската художествена галерия „Петко Задгорски".