Френска връзка звучи в Созопол
Френска връзка звучи в Созопол / netinfo

Фанфарен оркестър от френски музиканти ще поддържа празничното настроение през всички дни от програмата на община Созопол, посветена на празниците на града. Оркестърът е гост на Созопол по покана на посолството на Франция у нас. Според предварителната информация за музикантите, репертоарът им е толкова богат, че няма да се повтори нито едно парче по време на техните изпълнения. Жителите и гостите на Созопол ще имат възможност да се насладят на тяхната музика, като концертите ще бъдат на сцени в Новия и Стария град.


Любителите на класическа музика ще имат възможност да се насладят на популярни откъси от опери и други класически произведения , на изискан концерт, който ще се проведе на 16 юли,сряда от 18.30 часа нса импровизирана сцена до най- новия символ на Созопол- средновековната аламана в центъра на града. От 20.00 ч. на сцената на Амфитеатър „Аполония" ще започне концерта на оркестър „Канарите".


Празничният концерт на 17 юли-Деня на Созопол ще започне с официалното удостояване на проф. Димо Димов и Маргарита Димитрова със званието"Почетен гражданин на Созопол". Дони и Нети ще забавляват жителите и гостите на града до 22.00 ч., когато небето над Созопол ще бъде озарено от мощна заря.


С голям интерес се очаква второто издание на конкурса за красота „Мис Созопол", който се провежда под егидата на кмета Панайот Рейзи. Специално за конкурса в България ще пристигне мисис Флорида Антония Уилсон, която заедно с мисис България Малина Димитрова, шоумена и писател Любен Дилов-син и любимецът на тийнейджърите Криско ще бъдат журито, което ще избере новата мис Созопол. Водещ на светското шоу ще бъде Руслан Мъйнов.