Фондация „Кроношпан” търси българския топ мениджър сред учениците
Фондация „Кроношпан” търси българския топ мениджър сред учениците / Пресцентър

Няколко хиляди български ученици, които ще завършат средното си образование през 2015 год, имат шанс да се борят за възможността да получат стипенцията на фондация „Кроношпан” за обучение в американския Babson College.

Намиращото се до Бостън в щата Масачузетс учебно заведение е обявено за едно от най-добрите в света училища за предприемачи и е класирано в топ 20 на образователните институции в сферата на икономиката за 15 поредни години в САЩ.

От „Кроношпан” вече представиха пред 40 български училища в цялата страна подробности за „наградата”, която може да получи един български ученик. Той може да е и възпитаник на Английската или математическата гимназия в Бургас.

Българските абитуриенти ще се борят с връстниците си от Унгария и Словакия  за правото да станат стипендианти на фондация „Кроношпан”.

Избраният ще се обучава четири години в престижния колеж, а разходите по образованието му на стойност 500 000 долара, ще бъдат поети от фондацията.

От „Бабсън Колидж” определят себе си като учебно заведение, чиято мисия е да възпитава и обучава лидери, които да развиват икономиката на света.

През миналата година в него са започнали образованието си 489 младежи от 6068 кандидати от цял свят.

На 25 септември в Бургас ще пристигне вицепрезидентът на престижния колеж, за да представи лично пред българските кандидати учебното заведение.

До момента фондация „Кроншпан” е поела образованието на двама румънски студенти и една тяхна колежка от Беларус. Те вече учат в САЩ.

Шансове ще имат онези ученици, които знаят английски език перфектно, имат висок успех, изключително са мотивирани и креативни, притежават лидерски качества и са ангажирани с различни обществени каузи.

„Ние не делим училищата на елитни и на неелитни. Възможност за наградата на нашата фондация има всеки български ученик, който покрие изискванията на американските ни партньори”, коментира изпълнителният директор на „Кроношпан България” Николай Банков.

Г-н Банков уточни, че изборът на победителят за новата учебна година ще бъде направен изцяло от ръководството на Babson College.

Селекцията и подборът на кандидатите ще бъде по документи. Всеки от тях ще трябва да напише и презентация под формата на есе.

Фондация „Кроношпан” ще заплати и изпитите по САТ и ТОЙФЕЛ на одобрените кандидати.

За повече информация: http://kronospanfoundation.org/scholarship/