21.30 часа днес- зала "Бойчо Брънзов", където ще бъдат обработени протоколите от секционните избирателни комисии е почти празна.
21.30 часа днес- зала "Бойчо Брънзов", където ще бъдат обработени протоколите от секционните избирателни комисии е почти празна. / Снимка: Дарик Бургас
Първите бюлетини от изборите пристигнаха в зала "Бойчо Брънзов", където ще се обработват изборните книжа малко след 21.00 часа и бяха с адрес- ареста в Бургас. Там правото си на глас упражниха обвинениете с мярка за неотклонение "задържане под стража", които обече не са лишени от права. Минути след това в залата бяха и бюлетините от  Дома за стари хора.

Общият брой на секционните избирателни комисии в Община Бургас е 363. Очаква се преброяването да продължи до след полунощ. 

Бургас гласува вяло днес, сочат данните от ОИК. Към 20:00 часа, когато всички избирателни секции затвориха, активността е била едва 40.55% -  73 631 от жителите на града. Това е с 10% по-нисък резултат от предходните избори за местна власт преди четири години.