Един месец безплатни прегледи при неврохирурзи в Бургас
Един месец безплатни прегледи при неврохирурзи в Бургас / netinfo

От 11 ноември в болницата в „Меден рудник" стартират безплатни прегледи при водещи неврохирурзи. Те ще се осъществяват всеки вторник и четвъртък до 11 декември, включително. Специалстите ще приемат пациенти от 9.30 до 11.00 часа, в отделението по „Неврохирургия" на МБАЛ „Черноморска - Бургас", след предварително запазен час на регистратурата на болницата на телефон 056/ 707 606.
Изявените специалисти по неврохирургия д-р Людмил Гецов, който е един от петтимата в България, специалсти в областта на микроневрохирургията, работещи най-съвременната роботизация и д-р Димитър Добрев са успели да прегледат повече от 1000 пациенти от региона по време на предходни кампании.
По думите им, голям процент от пациентите са страдали от увреждания на гръбначния стълб и междупрешленните дискове, предимно хора под 30-годишна възраст.
Прегледите ще бъдат насочени към пациенти, страдащи от мозъчни, гръбначни и гръбначно-мозъчни заболявания. Лекарите ще обслужват граждани с дискови хернии, неврити, плексити, радикулити, медикаментозно-резистентни болкови синдроми, първични и метастатични тумори на гръбначния стълб. Ще бъдат приемани и пациенти с онкологични, възпалителни заболявания и паразитози на централната нервна система, както и такива с медикаментозно резистентна епилепсия.