Туристи с джип е навлязъл и заседнал на плажа край Созопол.

Колата е на украински гражданин, който е влязъл на територията на страната ни на 4 юни. „За трети пореден път имаме нарушаване на целостта на сивите, неподвижни дюни в областта на Шофьорския плаж край Созопол. Служители на РПУ Созопол са установили нарушителя и той ще бъде санкциониран защото е нарушил Закона за Черноморското крайбрежие. Актът е на стойност 1000 лв.", каза пред БГНЕС говорителят на МВР Бургас - Цветелина Рандева.

БГНЕС


Украинецът е обяснил, че са решили отблизо да се полюбуват на морето със совята половинка и не е бил наясно, че нарушава Закона.

„Те не са си давали сметка, че нарушават Закона, тъй като са очаквали да видят информационни табели. С областна администрация вече коментирахме до началото на активния летен сезона да бъдат поставени такива”, каза Рандева.

В края на лятото, на същото място в пясъка, потъна кемпер на германски туристи. Летовникът беше арестуван, тъй като оказа съпротива, а кемперът конфискуван. Още тогава от областна управа обещаха да бъдат поставени информационни табели на английски, че плажът попада в защитена местност. 

БГНЕС