Две коли подпалени в Бургаско
Две коли подпалени в Бургаско / снимка Burgasnews

 

Лек автомобил "Ауди А4" е първата вероятна жертва на пироман в Бургас. За последното денонощие в областта са изгорели три автомобила, в единият от случаите не се касае за умишлен палеж.


Изгорелият лек автомобил „Ауди А4" е подпален през нощта, той е бил паркиран до блок № 70 в комплекс "Братя Миладинови".
Предната част на колата е унищожена. Горели са предният капак и левият фар. Предното стъкло е счупено. Намерена и иззета е стъклена бутилка с парче плат, поставен в горната част, с малко количество запалително вещество, както и пластмасова туба от 5 литра със следи от петролен продукт.
Автомобилът е собственост на 25-годишен мъж от Бургас, който работи във фирма за интернет и комуникации. По информация на полицията мъжът не е бил заплашван, отхвърлени са и съмненията палежът да е наказателна акция срещу собственика на автомобила.
Час по-късно е подпален друг лек автомобил в Карнобат - „Ауди А 6", паркиран на бул. „Москва" в града. Колата е ползвана от 40-годишен мъж. До изгорялите ламарини на автомобила, полицаите са намерили пластмасова стопилка от бутилка.