Драконовски мерки за сигурност в дискотеките
Драконовски мерки за сигурност в дискотеките / discotheque.org

Извънредни мерки за сигурност в бургаските дискотеки внесе за разглеждане в Общинския съвет кметът Димитър Николов. Промените в Наредбата за опазване на обществения ред трябва да бъдат приети на януарското заседание на местния парламент. Ако до един месец след това собствениците на нощните заведения не изпълнят тези изисквания, местата ще бъдат затваряни.

Ето част от тях: задължителни детектори на входовете за хладно и огнестрелно оръжие, непрекъснато видеонаблюдение с камери в режим на записване и паникбутон, каси за заключване на иззетото оръжие и отговорник по сигурността, както и повишени изискванията за нивата на шума в късните часове.

Забрана ще има и за внасянето на предмети, които могат да послужат като оръжие. В тази група попадат боксове, бухалки, спрейове със защитен газ, оцветяващи и разяждащи вещества, както и пиротехнически изделия. Изключително внимателно да бъде следено за наркотични и други упойващи вещества.

Бургазлии също могат да изпращат своите предложения до приемането на Наредбата на януарската сесия. Кметът Николов се надява на подкрепа от всички общински съветници.