Подписката в Бургас е на площада пред Съдебната палата
Подписката в Бургас е на площада пред Съдебната палата / Веселин Максимов
Ангел Джамбазки за
95329
Ангел Джамбазки за
  • Ангел Джамбазки за
„Доходен съюз“ се нарича гражданската инициатива, основана на правилата на Европейската комисия за натиск върху институциите. Тя цели да бъде п ремахнат двойният стандарт и ограниченията пред предприемачите от Източна Европа в Западната част на континента.

За целта за една година трябва да бъдат събрани минимум 1 000 000 подписа в България, Полша, Унгария, Чехия, Словакия, Словения, Литва и Румъния. Те ще бъдат предоставени на комисията, която задължително трябва да реагира при наличие на толкова масово мнение.

„Въпреки, че българската държава изпълнява всички условия на Европейския съюз, на нашите фирми се пречи, за да прекратят своята дейност в Западна Европа, а персоналът им да остане да живее и работи там“, обяви евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки.

Той даде примери със строитеелни компании, които са принудени да действат само като подизпълнители, автомобилни превозвачи, на които се поставят абсурдни условия шофьорите задължително да спят в хотел и съпостави това с фактите, че у нас веригите магазини са само западни.

Подписката в Бургас се намира на площада пред Съдебната палата, почти на пресечката на „Александровска“ и „Левски“. 

Чуйте в звуковия файл Ангел Джамбазки