Димитър Николов: Златко Димитров има впечатляващи мащаби на мислене и визия за Несебър
Димитър Николов: Златко Димитров има впечатляващи мащаби на мислене и визия за Несебър / netinfo

Златко Димитров е кандидат за кмет на ПП ГЕРБ в община Несебър. Две седмици преди старта на предизборната кампания потърсихме Димитър Николов, зам. председател на партията и член на Изпълнителната комисия, за да посочи кои са предимствата на тази кандидатура.


Всичко ясно ли е вече с кандидатурата на ГЕРБ в община Несебър?


Да. Ясно е. Златко Димитров е официално нашият кандидат на ГЕРБ за община Несебър. Решението беше взето на заседание на изпълнителната комисия в централата на ПП ГЕРБ.


Задавам ви този може би леко странен за вас въпрос, защото в Несебър опонентите на г-н Димитров коментираха, че кандидатурата му не е сигурна и затова е възможно да бъде оттеглена от ГЕРБ. Изобщо имали ли сте някакви колебания?


Не, за нас никога не е имало никакви колебания. Кандидатурата му не е била поставяна под въпрос предвид на експертизата на г-н Димитров, приоритетите му и неговия професионален профил и най-вече, визията му за развитие на община Несебър.


Той е доказано добър администратор, има безспорен опит в сферата на туризма, но вие знаете, че един кмет трябва да умее да привлича ресурси от европейски фондове. Има ли кандидатът за кмет на ГЕРБ в Несебър такива умения?


Да, убеден съм. Още повече, че Златко Димитров беше зам. областен управител и като такъв той отговаряше за европейските проекти на територията на областта. Сигурен съм ,че той има достатъчно капацитет и опит да управлява големи инвестиционни проекти и то със средства, осигурени от европейските грантове.


Очаквате ли победа в Несебър със Златко Димитров?


Има визия на печеливш кандидат. Според нас той е човек с мащаб, с достатъчно широк набор от възможности, за да реализира проекти, да печели доверието на хората. Убеден съм, че това, което той притежава, ще му бъде от полза като възможност да убеди избирателите в тази кампания.