Димитър Людиев: Европрограмите осигуриха работни места в Бургас
Димитър Людиев: Европрограмите осигуриха работни места в Бургас / netinfo

"През последните четири години, благодарение на европрограмите в Бургас бяха разкрити много нови работни места". Това каза водачът на групата общински съветници от ГЕРБ-Бургас през изтеклия мандат Димитър Людиев.
Той присъства на среща в Бургас, организирана от КНСБ, с участието Пламен Димитров - президент на КНСБ, Здравко Тошков - председател на КНСБ-Бургас, зам.-кметът по финанси в община Бургас Красимир Стойчев, Ивелина Стратева - директор на дирекция "Икономика и стопански дейности" от Община Бургас.
Те изразиха положителното си мнение по отношение на сключените колективно-трудовите договори с община Бургас, подкрепата, която получават от администрацията и в лицето на кмета Димитър Николов.
"Това не е политически предизборен дебат. През последните 2 мандата на управление на ГЕРБ всички видяха какво се случи в Бургас и по какъв начин градът се промени. Това е резултат на баланс във всички обществено-значими сфери и стабилно развитие. Цифрите също говорят много - през 2007 г. бюджетът на Община Бургас беше 46 млн. лв., а сега е близо 190 млн. лв. Това устойчиво развитие е благодарение на усилията на кмета г-н Николов, на Общинския съвет и на общинската администрация", каза Людиев. Той акцентира и върху привлечените европейски средства - по този показател Бургас е отличник, чрез тях се разкриват нови работни места, подобрява се качеството на живот.
Той очерта напредъка и видимите резултати в различните сфери в Бургас, който в последните години е все по-предпочитан град за живеене.